Geschiedenis

Het huidige StarWash is begonnen in 1986 als eenmanszaakje van Robbert de Mönnink. Hij reisde vooral de plaatselijke en regionale autodealers af om nieuwe en ingeruilde auto’s met lap en spons showroomklaar te maken. Dat hield in: het compleet reconditioneren (zo dicht mogelijk in nieuwstaat brengen) van gebruikte auto’s. Hoofdzakelijk voor bedrijven maar gaandeweg ook voor particulieren.

De zaken gingen goed. Na een jaar werd het eerste bedrijfspand (aan de Thijgaardenstraat in Oldenzaal) betrokken. Gedwongen door de groeiende klantenkring en uitbreiding van de activiteiten werd nog enige keren verkast naar steeds grotere onderkomens. Eerst naar de Kleibultweg en vervolgens naar de Thorbeckestraat.

In 1995 vestigt AutoPolish de Mönnink zich aan de Textielstraat 17 te Oldenzaal. Naast het poetsbedrijf vindt er uitbreiding plaats met een autowastak die voornamelijk op de particulier gericht is. Terwijl de eigenaar onder het genot van een kopje koffie in de wachtruimte een krantje leest, wordt zijn auto door specialisten gewassen, nagezeemd en droog afgeleverd. Net iets meer dan bij een ander. En zonder afspraak. Ondertussen is het bedrijf erkend door de Focwa en Bovag en dealer voor Oost-Nederland van AutoGlym poetsproducten.

Geautomatiseerde poetsmachines

Onderhoud van een auto vraagt steeds meer specialisatie en vakkennis. Autolakken zijn milieuvriendelijker maar gevoeliger voor invloeden van buitenaf. De schade van vogelpoep, pekel en andere nadelige gevolgen van het broeikaseffect zijn vaak met een simpel wasbeurtje voor de deur niet meer te verhelpen. In april 1996 schaft AutoPolish mede daarom een geautomatiseerde poetsmachine, de zogeheten Shine Express, aan. Met deze nieuwe aanwinst kan een auto nadat deze in de was is gezet met 1 druk op de knop worden gepoetst. Snel, gelijkmatig en nauwkeurig.

In 1999 wordt op de hoek van de Edisonstraat en Kleibultweg het huidige onderkomen gebouwd. Een geheel nieuw bedrijfspand met automatische wasstraat, wasboxen en stofzuigplaatsen. Daarbij vindt -wederom- uitbreiding van de activiteiten plaat. Met een automatische wasstraat van liefst 26 meter, 4 wasboxen en een viertal stofzuigplaatsen is het bedrijf fors groter geworden. Zelfs aan een shop met onderhoudsmiddelen, accessoires en versnaperingen is gedacht. AutoPolish De Mönnink wordt Starwash Oldenzaal B.V.

Starwash

In december 2003 breidt StarWash uit met een nieuwe dienst: StarTyre. (Tegenwoordig Bandenprof) Naast de verkoop van nieuwe banden en (lichtmetalen) velgen kan de klant hier ook terecht voor het monteren, balanceren en uitlijnen. Zelfs sneeuwkettingen kunnen bij StarTyre worden aangeschaft. Vanzelfsprekend vindt tevens opslag van de zomer- en/of winterbanden plaats als extra service voor de klant.

In 2004 wederom uitbreiding, nu met Truck– en CaravanWash. Om ook caravans, campers en bedrijfsauto’s (busjes e.d.), er schoon en verzorgd uit te laten zien, heeft Starwash in samenwerking met een wasstraatfabrikant een volledig nieuwe machine ontwikkeld speciaal geschikt voor dergelijke voertuigen die niet in de normale wasstraat kunnen worden gewassen.

Sinds 2005 worden er bij StarWash ook aanhangwagens verhuurd. In diverse maten. Met of zonder huif.

Uitbreiding capaciteit wasstraat

Om de wachttijden te verkorten, is in augustus 2008 de capaciteit van de wasstraat verhoogd van 40 naar 120 auto’s per uur. Hiervoor is de gehele wasstraat volledig vernieuwd. De kettinglengte is vergroot van 26 naar 45 meter. Alle processen zijn verdergaand geautomatiseerd. En milieutechnisch is er ook geoptimaliseerd. Met als resultaat: sneller, schoner en droger!

En in de toekomst?

StarWash is en blijft een innovatief bedrijf. Nu en in de toekomst. Het luistert naar de bevindingen van haar klanten en volgt de ontwikkelingen in de branche op de voet. Op de hoogte blijven van al onze ontwikkelingen? Volg ons op Facebook of schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Onze kortingen helemaal digitaal ontvangen? Klik op de knop!